måndag 10 augusti 2009

Inköpslista

Idag var jag och storhandlade. Innan planerade jag för flera måltider och köpte hem det jag behövde. Recepten var mycket inspirerade av Anna (Vägen från 137 kg). GI. Mycket råkost och protein. Jag vet att det funkar och det är gott.
Dagens motion bestod av en promenad fram och tillbaks till SIBA (i rask takt med barnvagn och en 13 kilos kille i). Det var vad mina benhinnor klarade av. När jag kom hem kändes det som om någon stack en kniv i mina ben och rörde om lite. Men det gav sig med lite vila, det känns men gör inte så väldans ont.

Inspiration

Vägen från 137 kilo

Vad jag ätit idag tills nu - uppdaterad

Frukost : En tallrik fil med blåbär En Lingongrova-macka med keso och avokado.

1/3 sommarkaksbit

Lunch: Köttfärssås med fiberspagetti (lite pasta) tomater, majs, gurka och morötter. Vatten till det.

Mellanmål: 1 apelsin

Middag: 3 kesoplättar, 5 skivor skinka, tomater, majs och hackad rödlök. Vatten till det.

Kvällsmål: 2 st Finn crisp med lite Philadelphiaost med gräslök på.

Kost

Jag har läst flera bloggar om folk som gått ned i vikt och hur de har gjort det genom att lägga om kosten. De har tagit bort godis, läsk och snabbmat. Då förstår jag att man går ner i vikt. Men hur ska jag göra då som inte äter godis, chips eller dricker läsk, eller äter snabbmat? Jag tycker redan att jag äter en nyttig och balanserad kost......

Till frukost äter jag oftast fil med bär. En grov smörgås med keso och ngn grönsak på.
Till lunch och middag brukar det bli ngt hemlagat med pasta. Sen äter jag lite frukt och ev en macka till på kvällen. Visst händer det att jag ibland äter ngt onyttigt men inte så himla ofta. Så jag vet inte riktigt vad jag gör för fel. Varför jag inte går ned i vikt. Så himla stora portioner tycker jag inte att jag äter. Jag äter snabbt, kan det ha ngt med saken att göra? Äter jag för "lite" eller för oregelbundet? Jag har dragit ned på juicedrickandet. Dricker ingen juice på morgonen ev lite på kvällen. Dricker ytterst, ytterst sällan ngt annat än vatten.

Jag ska inte ljuga och säga att jag inte äter onyttig mat. För det händer. Jag är mycket förtjust i bullar och kakor. Men det har vi oftast inte hemma och det är inget jag brukar köpa heller för den delen. Glass äts det också ibland men inte ofta (på sommaren blir det förstås mer).