lördag 21 augusti 2010

Vår underbara vagn



Detta är vår underbara joggin/promenad/cykelvagn. Det är en Chariot CX. Med några lätta handlag så byter du från cykel- till joggingläge. Alla tilbehör har sin egna plats på vagnen så du har de alltid med dig. Så du kan cykla till jogginspåret, ta av cykelarmen, fästa den på vagnen och sätta dit jogginghjulet istället och så är det bara att börja springa. Den rullar hur lätt som helst, även med en 17 kg tung ung man i. Snö och slask klarar den utan problem med sina stora hjul. Dyr, ja! Men värd sin enda krona. Fast egentligen är den inte så dyr när man tänker på hur många vagnar man får i en. Det finns även medar att köpa till så att man kan åka skidor med den. Den finns även i billigare varianter med ett enklare handtag. Vi har handbroms på vår vilket kan vara skönt när man springer i nedförsbackar m.m. Vår modell med cykel- och joggintillbehören kostade strax under 10.000 kr. Men det är vad en Emmaljunga eller Brio kostar också. Vagnen klarar ett barn upp till 25 kg så man har glädje av den i många år.

Ikväll fick jag nästan panik när jag insåg att jag inte motionerat något idag. Tidgare under dagen har magen krånglat och jag har haft ett lätt illamående. Kan nog bero på den strikta fiberkosten som jag har hållit i veckan. Trots att jag druckit rikligt med vatten så blev det nog lite mycket. Men min mage är alltid mer eller mindre konstig så det är i och för sig inget ovanligt. Jag har IBS, men det har blivit mycket bättre sedan efter att jag fick barn. Så efter kvällsmaten satte jag sonen i vagnen och gick ut. Jag bestämde mig för att gå till Anundshög igen, en vända på 6 km. På väg ut dit så ringde jag svägerskan och frågade om hon ville göra mig sällskap den sista biten. Min bror med familj bor efter vägen. Så några av kilometrarna hade jag sällskap - mycket trevligt.

I eftermiddags kom mina föräldrar över på ett snabbesök. De hade köpt med sig frukt och glass. Så till mellis blev det fruktsallad (banan, äpple, päron, apelsin och vindruvor) samt ca 2 msk vaniljglass. Sonen fick bestämma vad vi skulle äta till middag. Anders (min man) är på svensexa idag så det var bara jag och Viktor hemma. Viktor ville ha pizza. Så vi gick till affären och handlade hem ingredienserna. Det blev en hemmagjord Capricciosa och till det hemmagjord pizzasallad. Jag åt ca en halv barnpizza (i storleksmängd) och Viktor en 1/4. Resten står i kylskåpet och väntar på mannen. Vatten att dricka hela dagen...


Lunchexperiment

Fömiddagsmellis:

1 crip m philadelphiaost
1 stort glas vatten

Lunchen blev ett litet experiment som inte blev helt lyckat. Jag skulle göra spagetti och köttfärssås till mig och sonen. Men när köttfärsen väl var tinad luktade den surt och unket. Då började jakten i kylskåpet på att hitta något annat som var ätbart. Sonen tycker om pasta, blandat med crème fraîche och stekt bacon. Så han fick det och tomat till. Men eftersom jag inte äter kolhydrater så lät enbart crème fraîche och bacon inte så värst lockande.

Jag hade dock tinat broccoli i en skål som vi skulle ha till maten. Så jag hade i lättcrème fraîche och lite grädde och mixade det fint. Sen hade jag i lite riven ost (noterna att inte ta gratängost utfall detta görs igen, för fy vad hemskt långa trådar det blev), pressad citron, salt, peppar, paprikakrydda och till sist lite stekt bacon. Det gick att äta men var inte det godaste jag har ätit - men inte äckligt. Citronen och baconet förhöjde smaken!

Delmål

Mitt första delmål är att komma under 30 i BMI, vad jag ska belöna mig själv med när det är klart vet jag inte. För att hamna under 30 i BMI ska jag väga ca 90 kg. Det ska väl inte vara alltför omöjligt?! Så dit har jag alltså ca 7 kg.

Anledningen till varför jag skriver ned vad jag äter varje dag

Är att jag bestämt sedan innan att jag ska vara benhård med att skriva ned vad jag äter för att inte ska frestas med några onyttigheter. Allt som jag stoppar in i munnen ska redovisas. Det blir därför lite jobbigare, mentalt att äta ngt onyttigt när jag vet att jag måste skriva ned det på bloggen.

Men jag har ju en hel del att gå ned så jag får fuska någon gång ibland. Men 95% av tiden ska jag äta korrekt. Jag smygvägde mig i morse och jag såg att jag var på rätt väg...

Frukost, en extremt tråkig variant men det får duga. Yoghurt, lite banan och sockerfri müssli.