söndag 20 september 2009

Jag måste väl erkänna

att dagen har varit ett totalt misslyckande när det gäller allt som har med diet att göra.
Eller dagen började bra, men slutade med katastrof.

Som eftermiddagsfika hos svärföräldrarna åt jag en macka med smör och ost och drack 1/2 glas saft. Sen efter ett tag frågade de om vi ville stanna kvar och äta middag. Det blev pizza, jag beställde en barnpizza (men den var ganska stor, rymdes precis på tallriken). Den var med mozzarellla, färska tomater, gul lök, tomatsås och champinjoner. Till det drack jag vatten, pizzasallad åt jag till också.

När vi kom hem så tog jag en mandarin. Sen började eländet :-) Jag åt alldels för mycket /många kex och ost. Visserligen dinkelkex men många och med phil.ost och brie. Till det drack jag päroncider. Det var så himla gott att det var svårt att sluta. Men jag äter ju mer eller mindre aldrig sådant numera så en gång är nog ingen fara.

Jag har tappat lusten och orken. För er som inte vet om vad vi går i genom just nu så kan jag berätta lite kort. Min svärfar har fått en svår cancer och har precis börjat med sin cellgiftsbehandling. Prognosen för den cancersorten är tyvärr inte särskilt bra. Men vi försöker ta dag för dag och är lyckliga för alla dagar som vi har kvar med honom och alla de dagar som han mår bra. För just nu mår han ganska bra och vi hoppas att det håller i sig. Allt detta har fått mig att inse att man måste leva sitt liv nu, man kan inte skjuta upp saker och ting till senare. Man måste leva det liv man vill leva idag. För man vet aldrig vad som händer. Så jag hoppas att jag får tillbaka orken snart, för jag vill inte leva mitt liv som tjockis any moore...

Gårdagen och dagens frukost

Till frukost igår blev det smoothie och en lingongrova med smör och ost.

Till lunch blev det en surdegsmacka (en stor rund som jag vek på mitten) i den hade jag phil.ost, brie, tomat, sallad och salami. Till det drack jag en päronfestis=jag jobbade.

Sen åt jag ett par mandariner, jag kunde inte motstå dem när jag var och handlade. Det var en chansning, man vet inte hur de smakar den här tiden på året. Men de var perfekta. lagom syrliga.

Sen var jag på kalas, min brors fästmö fyllde 20 år. Där åt jag en bulle och en liten bit tårta och drack 1/2 glas cider.

Sen åt jag ingenting förrän vid 20-tiden. Det blev en fryst färdigrätt. Tror att det var ngn sorts biff med tärnad potatis och tärnade morötter och sen ngn sås till det.

Jag var med på Västerås kulturnatt igår och visade akvareller så det blev en sen kväll. När jag kom hem åt jag ett antal crips med phil.ost, drack lite cider och åt ett par salta pinnar.

Till frukost idag blev det surdegsmacka med phil.ost och 1/2 avokado. Lite yoghurt med lite hjortronsylt.