fredag 20 augusti 2010

Zumba

Kan det vara något för mig? Verkar i alla fall hur roligt som helst. På söndag och tisdag är de gratis prova på-pass och jag vill gärna gå. Men det skulle vara roligt att få någon annan med sig. För jag är nog lite för feg för att gå dit själv.

http://www.dansverkstan.com/zumba.htm

Mellis och middag

Har cyklat fram och tillbaks till mitt extrajobb idag. Det blev väl ca 8 km. Det märktes tydligt på vägen hem att jag gått en hel del den här veckan. Benen var helt slut, det hjälpte ju inte att det var svag uppförsbacke hela vägen hem.

Till mellis på jobbet blev det, en flaska bubbelvatten, en banan, en morot och ett crips utan pålägg.

När jag väl  kom hem från jobbet och hämtning av barn så var klockan mycket. Så jag gjorde GI-våfflor. (våfflor med lågt GI). Inte helt korrekt men det fanns inget annat hemma och det är nog lite bättre än pizza :-)

Recept våfflor med lågt GI (räcker till ca 6 våfflor/laggar)
1 ägg
1 1/2 del dinkelmjöl
1/2 dl fullkornsmjöl
2 1/2 dl mjölk
1 tsk bakpulver
25 g smör

Till det åt jag grädde och hallon från frysen. Drack 1 glas mjölk till det.

Lunch

Ugnsgratinerad falukorv (falukorv 68%, senap, äpple och lite riven ost)
Rivna morötter
Cole slaw (vitkål, olivolja, vitvinsvinäger, salt, peppar, ca 1/2 dl lättcremefraiche och en halv tsk majonäs)
Vatten att dricka

Min kropp

Det jag absolut mest ogillar med min kropp är min mage. Det är inte en mage utan 2, en ovanför naveln och en under. Om den ändå vore jämntjock så vore den ok (mer ok i alla fall). Nu har jag för det mesta ett linne under alla tröjor för att platta till den ngt. Sen gillar jag inte mina överarmar speciellt mycket, det blev en del extra hud där när jag gick ned i vikt förra gången. Men det är väl bara att börja försöka tona upp dem.

Frukost och fredagsvägning

Till frukost blev det samma lika som tidigare dagar. En skål med yoghurt, osötad müssli och lite tinade hallon från frysen. Ska nu också dricka ett stort glas vatten.

Ställde mig på vågen i morse och den visade 97,4. Fick dessutom mens nu i morse och då samlar jag alltid på mig lite extra vätska, så vi får se vad den visar om ett par dagar...