tisdag 11 augusti 2009

Att gå ned i vikt

är mycket en mental sak. Har man inte orken eller viljan så går det inte. Fram tills nu har det känts omöjligt och hemskt jobbigt. Det har varit enklare att bara fortsätta på samma sätt. Jag går ju inte upp mer i vikt men jag går ju inte ned heller.

Jag vet inte varför jag plötsligt fått orken, eller viljan. Men jag har fått lust till saker. Jag vill att det ska ske en ändring i mitt liv. Jag vill inte känna mig tjock och fet hela tiden. Jag vill kunna titta i en spegel och tycka att jag ser ok ut. Målvikten ligger någonstans runt 80 kg. Når jag den så är jag mer än nöjd. Jag har aldrig varit trådsmal och har ingen önskan om att vara det. Men drömmen att kunna gå in i vilken affär som helst och hitta kläder som passar är stark.

Jag har ju varit där. Jag vet inte hur jag lyckades, men jag gjorde det. Mycket av den vikt jag gick upp förra gången berodde på alla de olika antideppresiva mediciner jag åt (för panikångest) De gjorde att vikten sköt i höjden. Inte hjälpte det att vi åt ganska onyttigt i början. När jag väl tog beslutet att sluta med medicinerna kom viktnedgången mer eller mindre av sig självt. Visst åt jag lite bättre och rörde mig mer än innan, men det var ingen drastisk skillnad på hur jag levde.

Vi får se på fredag hur det har gått. Då är det dags för nästa möte med vågen...


Kvällsmål

4 st Finn crisps med Philadelphiaost (gräslök) 1 glas vatten till det.

Middag

Korvgryta bestående av 64% (%=kötthalt) falukorv, creme fraiche, dijonsenap, torkad dragon, lite mjölk, peppar och salt (missade i all hast att den också skulle innehålla vitlök och soya). Till det åt vi blomkålsmos (kokad blomkål som mixas med lite smör, mjölk, salt & peppar) och sallad (tomat, sallad, röd lök, sockerärtor, avokado). Dryck - vatten.

En apelsin delades på 3 till efterrätt.

Lunchrapport

Idag har vi varit och hälsat på Anders kusin i Norberg. Hon bjöd på mat och till lunch åt jag:

Köttbullar (hemmagjorda)
Rökt skinka
Sallad (sallad, majs, avokado, tomater och gurka)
Till det dracks det vatten.

Det bjöds även på potatissallad och Anders kusins underbara paj men dessa stod jag över.

Sen eftersom Anders kusin äger ett känt café i Norberg så bjöds det på diverse bakelser. Jag åt 1/3 av min favoritbakelse, Napoleon. Till det drack jag ett litet glas apelsinjuice. Mycket strongt gjort av mig tycker jag. Hon hade dessutom bakat en hallon- och blåbärspaj. Men jag avstod, trots att jag vet hur goda hennes pajer är...

Mellanmål

2 st Finn crisps med Philadelphiaost m. gräslök till mellanmål.

Enkel väg

Med hjälp av Eniros karttjänst har jag ritat upp sträckan och den visade 3,1 km enkel väg.

Tidigt i ottan

Bestämde redan igår kväll att jag och brorsan skulle ses utanför honom kl 6. Så kvart i sex i morse vaknade jag (hade stället klockan på 05.48). Satte på mig kläder och skor och letade fram stavarna. Sen gick vi en timme i rask takt. Vi gick till Öster Mälarstrand och blickade ut över Mälaren och sen hem igen. Jag ska be Anders mäta upp exakt hur långt det är på datorn.

När jag kom hem var Anders och Viktor vakna. De satt och åt frukost och Anders hade gjort smoothie. Så dagens frukost bestod av:

1 glas smoothie (grekisk yoghurt, fil, banan, blåbär, hallon och björnbär)
1 surdegsbrödsmacka med keso och avokado
2 st kesoplättar med kanel och kardemumma (keso, ägg, dinkelmjöl och smör till stekning+kryddor)