torsdag 19 augusti 2010

Jag - idag


Diet

Jag kör lite blandad diet. Jag kör det som jag vet fungerar för mig. Eftersom jag är allergisk mot nötter och fisk så kan jag inte köra ren GI, så jag kombinerar och mixar lite olika dieter. Jag äter mycket råkost - morötter och vitkål), broccoli. Jag har tagit bort potatis, ris och pasta. Jag klarar mig ganska bra utan det, är inget stort fan av något av det. När jag väl nått min målvikt så kan jag smyga in lite kolhydrater ibland.

Jag har mer eller mindre tagit bort allt bröd. Äter mina rågskorpor - Finn crips. Har tagit bort smör och ost och äter bara Philadelphiaost. Dricker enbart vatten. Steker all mat i smör (ej margarin) - är inte rädd för fett (smör, grädde m.m.)

Ett recept som måste testas

Såg just detta recept hos Anna J.D. Jacobsson Äppelkesoplättar med smörstekta äpplen och grädde. Eftersom jag är nötallergiker så skippar jag nog de. Men gud vad gott det låter.

Samma recept på kesoplättar som tidigare fast med äppelkeso ist för vanlig keso. För er som inte kommer ihåg det kommer det här igen.

Grundrecept Kesoplättar (snott från Anna J.D.)

Kesoplättarna gör du enklast i ugnen, 200 grader i ca 10 minuter.

2 ägg
250g keso
1 msk dinkelmjöl
Mixa med mixerstav och klicka upp på bakplåtspapper

Vill du ha matigare plättar för att äta med lite creme fraiche, röd lök, skinka och avokado. Ha i lite basilika och salt och peppar. Eller varför inte dill. Anna har många olika varianter på sin blogg.

Kvällspromenad




















Har precis kommit på hur man skickar upp bilder från mobilen. Lite sent kanske, men som man säger bättre sent än aaaaaaaaldrig :-)

Har precis kommit hem från en kvällspromenad. Det var så skönt, solen sken, men lite kyligt har det börjat bli. 6 km blev det med stavar och så lite löpning. Men det var jobbigt att springa med stavarna i handen, även om de går att fälla ihop. Med P3 i öronen så stavade jag på i raskt tempo -  på P3 var det Musikguiden med Patrik Arve från Teddybears som spelade några av sina favolåtar - bra promenadmusik :-)

Det är roligare att gå med någon, men med musik i öronen är det ganska ok!

För er som inte är i från stan kan jag berätta att kullen i bakgrunden är Sveriges största gravhög - Anundshög.


Middag

Korvgryta
Falukorv 68% (2/3 av en fp)
1 gul lök
ca 1 1/2 dl lätt creme fraiche
ca 1 dl krossade tomater med basilika
Salt, peppar och dragon

Till det åt jag vitkålssallad (min hemmagjorda pizzasallad), en morot och till det drack jag ett stort glas vatten med 2 citronskivor i.

Anders och Viktor får ris till sin mat...

Målvikt

Jag har som målvikt strax runt 80 kg. Då kommer jag att vara nöjd!

Förra gången jag gick ned i vikt (innan jag blev gravid), gick jag ned från 113 (kan knappt tro att jag vägde så pass mycket) till 83. Jag har nog aldrig tyckt om min kropp så mycket som jag gjorde då. Jag kunde gå in i vilket butik som helst och hitta kläder som passade. Jag kände mig smal. Smalare än så skulle nog inte kännas som jag!

Inte fullt så nyttig lunch

Jag och Viktor har varit till Busborgen på förmiddagen och där fanns det inte så mkt nyttigt att välja på som fanns klart att äta direkt. Så det blev en baguette med ost och grönsaker. Till det drack jag vatten. Sen när jag kom hem åt jag lite pizzarester från igår och drack vatten till.

En del motion har jag fått - jag har klättrat, ålat och sprungit omkring i djungelvärme. Svetten rann på oss alla...

Frukost och smygvägning

Till frukost blev det en skål yoghurt, hallon och müssli. Ett stort glas vatten.

Har gått ned 8 hg från igår morse. Men så har jag ju kissat konstant. Har fått gått upp flera gånger i natt för att jag varit tokkissnödig. Men man kan inte ju inte jämföra från dag till dag, det är mkt som spelar in. Hur mycket vätska man har ansamlat och om man tömt magen ordentligt. Men jag tror att jag är på rätt väg...