måndag 7 september 2009

En liten svacka

Har inte blivit så mycket motion på sistone. Jag har inte kommit igång riktigt efter magsjukan, känner mig trött och hängig. Jag har dessutom haft ont i nacken och huvudet de senaste dagarna. Den här veckan får bli som den blir. Ev. så har jag gått upp lite efter att jag började äta normalt igen efter magsjukan. Men jag kommer tillbaka...

Kvällsfika

4 crisps med phil.ost och 1/2 avokado 1/2 litet glas apelsinjuice

Middag

Blev rester från lunchen. Åt bara råkostsallad till den här gången. Vatten att dricka.

Eftermiddagsfika=4 st crips med phil.ost och 1/2 glas apelsinjuice.

Maten blev supergod

Kommer absolut att lagas igen...

Jag åt en ganska liten bit med råkostsallad och grönsallad.
Vatten att dricka.

Lunch

Har inte ätit ännu, den är i ugnen så jag vet inte hur det smakar. Men här är receptet. Jag återkommer med om det blev godkänt eller inte.

Aubergine- och zucchinilasagne från ica.se

Ingredienser
Portioner: 4

1 aubergine (ca 250 g)
1 zucchini (ca 300 g)
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
1 paket färska lasagneplattor (ca 200 g)
1 burk färdig tomatsås (500 g)
200 g färskost av philadelphiatyp
1/2 dl riven ost

Gör så här
:
1. Sätt ugnen på 225°C. 
2. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor. Stek grönsakerna i olivolja i en stor stekpanna, stek hälften åt gången. 
3. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt.
4. Skär eller klipp färska lasagneplattor i 7 cm breda bitar. 
5. Varva 1 burk färdig tomatsås av pastasåstyp, de stekta grönsakerna, klickar av färskost av philadelphiatyp och lasagneplattorna i en smord ugnssäker form (ca 18 x 27 cm). Börja och sluta med tomatsås. Strö över riven ost. 
6. Ställ in i ugnen 15–20 minuter. Servera med en grönsallad.

Frukost

yoghurt med hallon från frysen
2 surdegsmackor med phil.ost och 1/2 avokado
ett stor glas vatten