söndag 23 augusti 2009

Söndagsmiddag

Köttfärslimpa bestående av blandfärs, gul lök, kalvfond, soya, svart- och vitpeppar, salt, creme bonjour scharlottenlök & gräslök, matlagningsgrädde och ägg.
Till det åt vi ugnsrostade grönsaker: paprika, röd lök och champinjoner.
Kokade även upp lite morötter och palsternacka.
Såsen blev lite creme bonjour örter & vitlök.
Vatten att dricka.

Efterrätt: lite nyplockade* blåbär med mjölk - smaskens :-)

*min mormor och morfar var förbi med 2,5 l blåbär. Så nu har vi ca 10 l blåbär i frysen....

Rester till lunch

Köttbullar från igår men med en nygjord råkostsallad och lite creme bonjour vitlök & örter till.
Vatten att dricka - även idag med citron.

Anders och Viktor fick hemmagjorda minipizzor...

Vi satte oss ute på baksidan. Jag tyckte att vi skulle passa på att sitta ute medan det går. Men tji fick jag, det började regna nästan genast.

Söndagsfrukost

Kesoplättar med kanel och kardemumma - oväntat va? :-)
Till det åt vi hallon och blåbär med lite grekisk yoghurt
2 smörgåsar (surdeg) med philadelphiaost och 1/2 avokado
Vatten med citron att dricka

Grejen för mig med att lyckas gå ned i vikt är att jag inte ska känna att jag ger upp något. Oftast är maten jag äter nu lyxigare än vad jag åt innan. Jag har inget direkt sug efter socker och var inte sockerberoende innan. Så den biten var det inget problem med. Jag dricker ju heller inte alkohol så det är inget jag har behövt ge upp. Jag var heller ingen större mackätare så det har inte heller skapat något craving. Visst blir jag sugen på ngt sött ibland. Som när vi skulle ha gäster och jag gjorde en bärpaj. Jag åt ett par skedar, men sen var det bra. Jag fick så dåligt samvete över att jag tog lite paj, så den var inte god längre :-)

Kvällsfika

3 crips med philadelphiaost och 1/2 glas äppeljuice