onsdag 18 augusti 2010

Kvällspromenad

i raskt tempo med min vän Heidi, 5,5 km blev det. Vad mycket roligare det är att promenera när man har sällskap...

Till kvällsmål har jag nu ätit 3 crips med philadelphiaost och 1/2 avokado, en morot och ett stort glas vatten.

Något som jag alltid har varit usel på är att dricka ordentligt. Det kan gå en hel dag utan att jag knappt dricker - jag känner helt enkelt inte av att jag blir törstig. Men för att kunna gå ned i vikt är det ytterst viktigt att man får i sig ordentligt med vatten som hjälper till att skölja ur slaggprodukter ur kroppen. De senaste dagarna har jag druckit ordentligt och det märks. För jag har varit kissnödig nästan konstant idag...

Middag

Hemmagjord pizza (degen gjord på fullkornsvetemjöl), på tomatsås, skinka, champinjoner, lök och lite ost. TIll det hemmagjord pizzasallad - vitkål, vitvinsvinäger, olivolja, peppar och lite salt - gott, gott!

Vatten att dricka, så klart!

Dagens mellis

1 morot
1 crips med philadelphiaost och lite avokado
1 stort glas vatten

Mycket elände det senaste året

För lite drygt ett år sedan fick svärfar sin cancerdiagnos. Han lever fortfarande men har börjat försämras. I november förra året drabbades vår son av ett hemskt krampanfall (krampade i en timme) och har sedan dess haft ett antal vänder till sjukhuset med leverprover som inte vill normalisera sig. Allt som allt har det inneburit att vikten inte har haft prioritet. Jag har helt enkelt inte orkat eller haft någon lust. Men vill jag leva så här resten av livet? Svaret är NEJ!

I'm alive!

Nu så sätter jag fart igen. Nu får det vara nog. Vill inte se ut som en fet blobb längre.

I måndags var jag ute och gick nästan 9 km.
Igår blev det lite drygt 8 km.

Minns inte helt vad jag åt igår eller i förrgår men mackorna har försvunnit, tillika, pasta, potatis och ris.

Till frukost idag åt jag en skål naturell yoghurt med bär och osötad müssli. Drack ett stort glas vatten.

Till lunch blev det rester från igår (Anders och Viktor fick pastaröra). Ugnsstekt falukorv (skårad med äpple, senap och lök och lite riven ost på) broccoli, vitkålssallad med rivna morötter i (vitkål, morötter, olivolja, vitvinsvinäger, salt, peppar, lite lättcremefraiche och ytterst lite majonäs). SUPERGOTT!
Till det ett stort glas vatten.