måndag 17 augusti 2009

Kvällsmål - 3 st crisps med philadelphiaost/gräslök och ett halvt litet glas äppeljuice.

Gud vad gott det var med juice men jag fick nästan dåligt samvete över att jag drack det. Det kändes så himla förbjudet. Samvetet spökade i helgen också. Jag mådde nästan dåligt över att jag inte hade kommit ut och rört på mig. Tänk så det kan bli :-)

Middag - måndag

1 majskolv med lite smör på
1 skivad tomat med skivad röd lök
2 1/2 kesotoppade kasslerskivor (keso m smak av rostad paprika, vitlök och basilika breds på kasslerskivor och sen in i ugnen tills keson smält och fått färg ca 225 C) Mycket gott. Hittade receptet hos Anna - vägen från 137 kg. Men jag altrade det lite. Hon hade valt keso med ananas, men den innehöll passionsfrukt som jag är allergisk mot. Min variant blev i vilket fall supergod.
Vatten att dricka...

P.S. Viktor tyckte också om det maten åts upp direkt och han fick en omgång till.

Att belöna sig själv

Min kompis Åsa som också försöker att gå ned i vikt har satt delmål och försöker hitta belöningar att ge sig själv när hon når dem. Jag har inte satt några delmål ännu. Så jag får väl ta och göra det.

Första målet får bli att nå 94 kg (-5 kg ca). När jag når mitt första delmål ska belöningen vara en ny utebelysning till balkongen.

Mer motion - mellanmål

Min nyfunna vän Åsa skulle ned på stan med sin son som skulle till tandläkaren för första gången. Eftersom tågen går som de går hade de lite dötid mellan tåg och tandläkaren. Så jag och Viktor cyklade ned och mötte upp dem vid stationen. Det var första gången som jag cyklade själv med vagnen. Men det gick bra, lite guppigt bara. Vi gick halva cityringen (från stationen till Mdh) och avslutade med lek i lekparken vid Rudbecksparken . Sen gick jag tillbaks till stationen och cyklade hem igen. Fy vad jobbig uppförsbacken över E18 är när man har 25 kg på släp. Jag var röd som en kräfta i ansiktet när jag kom hem :-)

Mellanmål - 3 st crisps med philadelphiaost och ett glas vatten (kanske 2)

Lunch - måndag

Citronköttbullar (kvar från igår)
Rivna morötter
Blomkålsmos (kokad blomkål, mixad med lite smör, salt & peppar)
= Riktigt gott!
Vatten med lime

Men jag orkade inte äta upp allt, rev lite väl mycket morötter.

Stavgång och frukost

Kom i säng ganska sent igår kväll. Jag gick och la mig strax innan halv tolv men kom inte till ro. Det var tusen saker som surrade i huvudet på mig, så jag somnade nog inte före tolv. Klockan halv sex i morse vaknade jag av att någon ropade mamma. Sen hörde jag små tassande steg och Viktor kom in till oss. Jag lyckades få honom att somna om mellan oss bara för att bli väckt av väckarklockan 20 minuter senare. Det var bara att dra på sig kläderna och möta upp brorsan, trots tröttheten. Det var lite kyligt och det kom några regnstänk, men solen kom fram lite då och då. Vi gick till Anundshög och tillbaks igen. Det tog en timme drygt. Jag med stavar. Jag hade känningar i benhinnorna med det gick ändå...

Frukosten bestod av
1 tallrik neutral yoghurt med blåbär
2 st mackor (surdeg) med keso och avokado
1 glas vatten med lime

Kvällsmål

Jag var rejält hungrig igår kväll så jag tog en tallrik med yoghurt med blåbär i och 2 st surdegsmackor med keso och avokado.