torsdag 10 september 2009

Lunch=rester och här kommer receptet på köttfärsbiffar

Idag blev det de sista köttfärsbiffarna och resterna från fläskfilégrytan till lunch.
Råkostsallad (också det rester).
Till det gjorde jag ett mos på broccoli och blomkål som jag kokade upp, hällde av nästan allt vatten. Mixade det och blandade i lite creme fraiche, salt och peppar.
Vi drack vatten till det.

500 g köttfärs
1 finriven lök
2 äggulor
½ dl grädde
2.5 tsk dijon
1.5 tsk salt
1 tsk köttfärskydda (blandning av vitpeppar, kryddpeppar & ingefära)
1 tsk grovmalen svartpeppar
½ msk torkad oregano
½ msk torkad basilika

Jag stekte dem i stekpanna så att de fick färg sen in i ugnen i ca 5-10 min 200 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar