måndag 7 september 2009

Lunch

Har inte ätit ännu, den är i ugnen så jag vet inte hur det smakar. Men här är receptet. Jag återkommer med om det blev godkänt eller inte.

Aubergine- och zucchinilasagne från ica.se

Ingredienser
Portioner: 4

1 aubergine (ca 250 g)
1 zucchini (ca 300 g)
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
1 paket färska lasagneplattor (ca 200 g)
1 burk färdig tomatsås (500 g)
200 g färskost av philadelphiatyp
1/2 dl riven ost

Gör så här
:
1. Sätt ugnen på 225°C. 
2. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor. Stek grönsakerna i olivolja i en stor stekpanna, stek hälften åt gången. 
3. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt.
4. Skär eller klipp färska lasagneplattor i 7 cm breda bitar. 
5. Varva 1 burk färdig tomatsås av pastasåstyp, de stekta grönsakerna, klickar av färskost av philadelphiatyp och lasagneplattorna i en smord ugnssäker form (ca 18 x 27 cm). Börja och sluta med tomatsås. Strö över riven ost. 
6. Ställ in i ugnen 15–20 minuter. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar