tisdag 8 september 2009

Melllis, middag och kvällsfika

En av svärmors frallor med smör och ost till mellis.

Fläskfilégryta* med champinjoner till middag. Till det åt jag broccoli och rivna morötter. Vatten med citron att dricka.

Till kvällsfika blev det en fralla igen med smör och ost, en bulle och ett glas lättmjölk.

*1 gul lök
Valfritt antal champinjoner
Fläskfilé
Grädde (jag blandade matlagnings- och vanlig grädde)
Kalvfond
soya
svart- och vitpeppar
vitlök

Stek upp champinjoner och gul lök, ta ur dem ur pannan, fräs på filéskivorna i smör tills de får färg och ha sedan på ca 3 dl grädde och ös ner svamp och lök.
Krydda med grovmalen svartpeppar, soya, pressad vitlök och köttbuljongpulver eller en köttfond för en bra bas. Låt grädden koka i hop tills filén är färdig, brukar gå fort, ca 10 minuter!

Anders och Viktor fick även ris till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar